Дифузор своїми руками: ароматизуємо простір

Ледь вловимий аромат морського бризу здатний нас підбадьорити, а лавандові нотки навпаки – розслабити. Запах цитрусових і кориці нагадує про настання нового року, а ягідні нотки – про теплі літні дні. Аромати впливають на наш настрій та стан. Бажаєте створити особливу атмосферу у себе вдома чи в офісі? Зробіть дифузор своїми руками. А ми розкажемо як.

Дифузор своїми руками: ароматизуємо простір

Для створення пахучки знадобиться:

  • Пляшечка з вузьким горлом. Вона має бути мініатюрною. Підійде скляна або керамічна пляшечка. Можете імпровізувати – розмалюйте флакон за допомогою акрилових фарб або декоруйте його камінням, стразами.
  • Бамбукові шпажки або палички з ротанга. Як варіант – стебла сухих рослин.
  • Натуральні ефірні олії.
  • Базова олія.

Немає всіх необхідних складових? Тут ви можете вибрати готовий аромадифузор від відомих світових брендів.

Як зробити рідину для ароматичного дифузора з паличками?

Знайшли підходящий флакон і палички, а з маслами не можете визначитися? Пропонуємо оптимальні варіанти поєднання ефірних олій:

  • Розмарин, перцева м'ята, імбир, базилік і чайне дерево – ці запахи бадьорять, заряджають енергією.
  • Лаванда, неролі, жасмін, герань – кращі засоби для релаксації. Підходять для сеансів ароматерапії перед сном.
  • Майоран, апельсин, ромашка, сандалове дерево допомагають боротися з нервовою напругою, ментальною тривогою та занепокоєнням.
  • Для створення романтичного настрою підійдуть нотки троянди, анісу, лаванди, жасміну.

В якості основи візьміть легке нейтральне масло – наприклад, мигдальне або масло виноградних кісточок. Співвідношення має бути наступним: 70% бази і 30% ефіру. Зрештою суміш здалася вам не надто насиченою? Збільште пропорцію ефірних олій.

Хочете зрозуміти, як розкриється запашна композиція? Зробіть її в малій кількості і випробуйте за допомогою аромалампи. Капніть пару крапель на розігріту чашу і вдихніть аромат. При необхідності скоригуйте аромасуміш. Сподобалось? Збережіть пропорції та змішайте олії у більшому обсязі – тепер сміливо заливайте в дифузор. Перемішайте ароматну суміш і вставте палички у флакон. Якщо через певний проміжок часу запах буде не таким насиченим – рекомендуємо перевернути палички.

Коли рідина закінчиться, використовуйте палички як звичайні пахучки. Розмістіть їх у комоді, шафі або на тумбі. Вони виділятимуть приємний аромат протягом кількох тижнів.

Вернуться к списку
Мы обрабатываем персональные данные (cookies, IP-адрес, местоположение), чтобы вам было удобнее пользоваться сайтом. Продолжая пользоваться сайтом, вы соглашаетесь на обработку персональных данных. Если вы не согласны - то вам следует покинуть сайт. В таком случае свяжитесь с нами любым удобным способом (телефон, email), мы поможем найти решение.
Подтверждаю
Добавлено в корзину
Scents.com.ua г. Харьков, ул. Отакара Яроша, д. 9А, оф. 33 +38 (099) 632-32-72 +38 (068) 541-42-77 [email protected]